ÄLSKADE´

jag tänkte inte dra upp det här på bloggen, men jag har lust att skriva av mig endå.

igår kväll när jag och angelica min kära vän hade lämnat transporten vid stigge och packat i allting (sadlar och grejjor) så berättade stig att han skulle snacka allvar med oss, och då trodde vi att "jaha nu kommer vi få skäll för att vi inte red igår (lördags) fast det var så fint väder"... men vi tänkte att det får vi ta i sånna fall. men det han berättade var något ännu värre, något jag endå kännt innuti mig att det skulle hända, men aldrig vågat ta tag i det.

- jag ska sälja hästarna, jag har alltid tagit hand om hästar i mitt liv, haft arbetshästar i skogen, men dom här två köpte jag mest för eran skull, och monas skull, eftersom hon skulle ha sällskap när svarten dog. och dom här stackarna går ut och in varje dag, ni är aldrig här och rider mer, jag förstår att ni har mycket i skolan och du chatrin, du har haft basketen. och det förstår jag, men det här är två unga hästar som är otroligt snälla, och för deras skull har jag bestämt mig att dom ska få komma till ett bra hem.. jag har läst tidningen och sett att det är en som söker alla sorters hästar, och får dom komma dit tillsammans så trivs dom nog bäst.. det är ungefär vad stig säger och jag blev helt darrig eftersom jag vet att vi båda varit där lite nu, förut var vi där varje dag nästan och vi red så mycket vi kunde.. men nu under den här vintern har vi ridit lite, men vi har åkt upp när vi haft tid, menar. det har varit mycket med allt på den senare tiden, orken har inte funnits där heller. dessutom fattar man ju självklart att stigge är 70år och orkar inte med två unghästar längre.. och det förklarade han också, han finner ingen mening med att mata dom, ta in och ut, mocka osv. varje dag.  jag har inte heller tid att åka till stallet varje morgon före skolan och hjälpa honom med det, det hinner jag inte ärligt talat.

men har tjatat och sagt att jag ska ta hem honom (men på skoj)  men jag tror inte att jag har fattat det riktigt än.. att han är allvarlig med det han säger eftersom han oftast säger så med glimten i ögat..
men tillslut sa vi hejdå efter typ två timmars snack om allt möjligt.

jag och angelica gick hemåt mot mig, och vi pratade att nu var det verkligen allvar, nu var det kört.
jag kände liksom, jag kan inte göra nånting.. jag har ett stall som vi använder som förråd nu, och pappa ska dessutom göra firma i resten av byggnaden.. så jag kan inte springa in och ut med hästen där... det visste jag redan på en gång att det var omöjligt.. när vi kom in i hallen och väntade på att angelicas pappa skulle komma, så brast vi båda två samtidigt och började stor böla... mamma och pappa satt i köket och kom och frågade vad som hade hänt och ingen av oss fick fram nåt ord, jag harklade väl typ ur mej "DRA!"
sen när angelica åkt så satt jag mig i köket och fortsatte böla som en liten unge.. tillslut så berättade jag allting och dom satt där helt allvarliga, jag trodde dom skulle slänga ut sig typ "vi kan inte göra något åt det, chatrin. finns ingen tid till häst, det vet du." men dom sa inte det, utan dom tog fram alternativ
- men, ett alternativ är att ni fråga kerstin om ni får hyra två boxar av henne i hennes stall?
och jag svarade typ, men vafan, då blir det ännu större krav, då måste jag åka dit bort som ligger längre bort varje dag och mocka, mata osv. det hinner jag inte!
sen så förslog hon att vi skulle ha tuffe i gamla stallet, men det skulle inte gå eftersom vi bara har en stor box där, och hästar får inte stå själv längre utan måste ha sällskap.. så det var inte ett alternativ, dessutom har vi crossar, pappas motorcykel och allting som står där.. så vart skulle det då stå? eftersom båda garaschen är fulla, lilla med små grejjor, skotern och fyrhjulingen osv. stora ska han ha firman i.. så där har han en stor däckmaskin som står.. kommer aldrig få plats någon annanstanns.

tillslut sa pappa, min ängel. "katarina, (mamma) vi skulle kunna bygga ett stall i hörnet på gräsmattan, vid hagen du vet, fast till 2 boxar behöver vi bygglov först och främst, osv.
för hö ladan vi byggde när vi hade min förra häst har vi kvar så det är bara och fyllas på med hö och grejjor. men vi måste fortfarande kolla upp saker, med hagen osv.

så ritade vi upp ett stort stall med två stora boxar, hästarna ska få en egen dörr i sina boxar ut i hagen också, så man kan ha öppet. dom dörrarna ska vara delade så man kan öppna över luckan och ha "underdörren" stängd. kommer bli helt uuunderbaaart. jag längtar så fruktansvärt. jag vill verkligen ha tuffe hemma, skulle vara rena drömmen!

och även om jag börjar bli äldre och kanske flyttar snart, så kommer säker lill sis att vilja ha en häst senare.
jag kommer aldrig förlåta mig själv om jag inte ens försöker få tuffe, och jag vet att det handlar om mycket pengar och mycket tid, men jag är verkligen beredd på att ge allt.

jag älskar mina föräldrar, jag tjatade inte, jag bad inte om det eller någonting, dom förstod bara
jag blev så jäkla chockad när dom satt där med mig och försökte fixa allting medans jag satt där och grät som en tok. helt omöjligt för mig och sluta, allting slutade med att jag och pappa satt uppe hela kvällen och gjorde en ritning och en utträkning på hur mycket det skulle kosta.
och det bästa av allt är att angelica kan ha queenie här då också! mer jobb för mej, men fatta va roligt (:



dessutom är det ju ridlektion ikväll som jag taggar till, hoppas tuffe är lika duktig som förra gången <3
men jag är fortfarande supernervös för snö ras i ridhuset. uuh.

nu vart det ett riktigt häst inlägg, gnägg.


pusspuss


HELGEN I ORD´

jaa, jag vet inte vad jag ska säga, blev en lugn helg för min del, kanske hur skönt som helst. men endå fast jag tog det lugnt hann jag med ganska mycket endå, det blev gym, stall, promenader, sovning...

haha och nu låter min mage som fan, jossan frågade vems mobil som vibrera och ingen fatta nånting.. jag visste inte heller att det var min mage hon menade, hahaha. men det visade sig att det var den hon syftade på ^^
aya, kan inte rå för att jag inte han käka frulle i morse! blev ju tidiga bussen, inte hinner man äta då inte :/

menmen.

ikväll är det ridning på ridskolan, längtar. men blir himla stressigt! menmen.

nu måste jag gå och köpa en fruuuuukt innan jag döööör



puusss


BOKFÖRING MED GULLIGA HELENA´

bokföring med våran älskade Helena, som pratar i samma nivå och röst hela lektionen igenom, även fast vi sitter här och babblar, as garvar och stör alla övriga så säger hon inte ett knyst. haha, stackarn. fast ingen av oss är tillräckligt seriös för att respektera dom andra just nu, ingen har nog sovit tillräckligt inatt.. men vi slutar dagen halv tolv! så jäkla underbart.

så då ska jag gå och snacka lite allvar med rektorn, om matte c.



NU ÄR DET HEJS SVEJS



efter skolan ska jag till kuxa och plåga mina basketflickor med världens jobbigaste träning, jag känner mej ond idag.

MIN AKTIVA ONSDAG´

jaa, eller "aktiva" onsdag kanske inte riktigt stämmer, började dagen med sovmorgon, vilket är helt jäkla underbart!
men vem tycker inte det? höh
ialla fall så hade vi matteC. jag och caroline körde teamwork!  vi är ganska smarta tillsammans endå, även om annie fick hoppa in och hjälpa lite (;

ialla fall så hade vi svenska sen, gjorde inget speciellt! hade en muntlig redovisning med annie efter lektionen iaf, haha. jag läste av lite om samiskan från datorn, medans annie hade världens impress presentation! haha, typiskt det ;) men det var skit roligt och lyssna iaf.

sen blev det tåg med stina, trevligt :D sen var jag barnvakt resten av kvällen, jag och emma bakade världens godaste kladdkaka ;) men sen fick vi dåligt samvete när vi käkade så mycket så vi tog ett gym pass, hahaha.
tog pump it up i vardagsrummet med högsta volym, pumpade på som fan, sen somnade hon typ på en gång.. super skönt!
tog ett bad och sen läste en bok, stolthet och fördom, hur bra som helst. har en essä (stavning) på svenskan.. ska läsa 3 böcker från olika epoker.. aaaya, tänkte kolla på filmen stolthet och fördom nu, kanske hur bra som helst!

PUSS PUSS



*länge sen nu

ONE DAY LEFT´

seeen äär det heeeelg! så underbart skönt!

men veckan har varit soft, hade en redovisning igår som gick hyffsat, i think.  snackade om basketen i ockelbo "ockelbos stora stolthet" haha, aya. det handlade lite om ockelbo-borna och gamla basket tider. (:

i morse var det 07 tåget som gällde, fyyfasen vad jag var nära på att stanna hemma! men jag tänkte på mina skolhåmies och tänkte, äh vafan. jag slutar 11.30, kan inte vara hela världen. så jag drog upp mig själv och åkte till skolan, det var bra! för det är riktigt trevligt i skolan med mina sötisvänner! dom är skönaste brudarna jag känner! haha.

sen är det 2 tåget hem, ska chilla lite i skolan först. sen är det gymmet med lina, can´t wait!
har gymmat 3 dagar på raken nu, så ska träningsvila i morgon tror jag, kanske en ridtur.. får se (:

helgen blir det nog lugnt, tänkte försöka plugga lite eller göra något mysigt. umgås med angelica lite om hon inte är supersjuk för hon var krasslig igår när jag snackade med henne.


 dessutom är våran hundvalp crazy! biter sönder allting hemma, han drar toarullar runt i hela huset, biter sönder skor och emmas leksaker, kissar lite vart som helst, jag blir hela jäkla galen! varje gång man kommer hem är det storstädning.... men hon är ju så jäkla underbart söt också!


nu är det marknadsföring! puusssss

RIDSKOLAN FÖRSTA GÅNGEN´

jaaa vad ska jag säga! det var helt underbart! haha!
fast allt började inte direkt superbra! luckan till transporten hade fryst fast! not so good.
men tillslut fick vi upp den, jag skulle lasta tuffe först, han gick in och jag satt fast honom. sen skulle vi lasta queenie, men jag hade glömt stängt för bommen bakom honom.. och medans vi höll på med queenie som är väldigt svårlastad så slet sig tuffe, han kastade sig bakåt och hängde fast i grimman, men tillslut så röck han till hårt och min nya lädergrimma gick sönder.. han åkte omkull och kastade sig upp igen, halkade på transportskydden som åkt ner, sen drog han in i stallet och ställde sig i boxen. jag tänkte typ - hellvette, nu är det kört! nu kommer han aldrig gå in i en transport igen.... men jag hämtade honom och testade igen, först tvekade han, men med lite godis så gick han in igen :D duktig plupp! satt bommen för bak och sen var det bara att lasta queenie, i allafall försökte vi nå Frida och säga att vi skulle bli sen! men vi fick reda på att det var bara jag och angelica som skulle vara med på lektionen, det var bara vi anmälda. haha! fan va skönt tänkte vi, så lastade vi ut queenie först, vilket var jävligt dumt men blev så eftersom vi lastade av dom fram i transporten.. tuffe blev galen och skulle trippa ut, och gick omkull... igen.... fastnade nästan med benen, men tur gick det bra.. jag fick panik och tänkte nu var det veerkligen jävla kört.. kollade så han inte blivit skadad men han visade ingenting ialla fall, så tänkte att det lär ju märkas på lektionen annars.

in i ridhuset då bara, han var så förbannat duktig, gick förbi dom där vita extra väggarna heeelt utan problem! så jäkla bra! :) han var nyfiken och satt upp huvudet på läktaren och nosade på alla som satt där, haha! han var supersötis!
vi var ju typ en halvtimme sen så vi körde i ca 25min bara. men det räckte gott och väl ska jag säga! hahaha. både tuffe och queenie var svettig när vi skrittade av dom på andra sidan.. (; sen var det bara att åka hem, hemresan gick bra ialla fall :) vi lastade queenie först och sen gick det bra att gå in för tuffe med.

VILKEN JÄVLA KVÄLL! jag har varit så sjukt stressad. men äntligen sovdags nu! längtat efter min säng..
men dom här lektionerna kommer bli så förbannat roliga! haha. tuffe var en gud idag, ärligt så är han det bästa som finns! aldrig varit så stolt över honom som jag är nu. <3 helt galant.


puss och godnatt mina vänner

HAR HITTAT MIN LÅT´

When I was a kid, I used to go the park and watch the ballers play, wishing that that would be me one day. I was intrigued by their love of the game, they weren't getting paid, but they love hearing screaming their name. They were determined, motivated, focus to win, and after they played all day, they would play again. They worked hard and would hardly rest. They knew the form for success, and a kid like me was so impressed. Till then on, I knew what i wanted to do with my life, I was hungry for the game, so I fed my appetite. Day in and day out, I practice and got my game polished so I can get a scholarship to college. And make MVP and have all the scouts come see me, with the rest of the world on national tv. This is my chance. I got to give it all I got. With one second left on the clock, the winning shot!

From the bottom to the top, I can't be stopped, I give it all I got, now I'm worth a whole lot. I live for the pressure. I work for the fame, and put it all on the line each and every day.

Yeah I made it, No more hand me down clothes, no more socks with holes that expose my toes
Matter of fact, You can go and quit your job now, Mom, we paid! Ima buy you a.... with a match it. I know your proud of me, Mama. Your son is a star, and I owe it all to you. You sacrificed alot, and now Im going to pace to get that # 1 spot, and I haven't forgot to give back to my community, extend myself, give someone else an opportunity as if I could help, Ill help ya cuz I know that life at the bottom is aint nothing nice, lemme tell ya. Im a role model that rolls with..... and everytime I get it, its like I hit the ... but Im still down on earth, you know how I do, and thats the bottom line, C I U!

From the bottom to the top, I can't be stopped, I give it all I got, now I'm worth a whole lot. I live for the pressure. I work for the fame, and put it all on the line each and every day.

SAMMANFATTNING AV HELGEN´

hey bloggen!

helgen har gått fort som vanligt, fredagen tillbringades hemma för mamma fyllde 38år, mycket trevligt! det kom mycket folk, släktingar och vänner.
på lördagen var jag och angelica upp till stallet och red en sväng på förmiddagen, hur mysigt som helst! vi gallopperade i skoterspåren på åkrarna och det var riktigt jävla roligt måste jag säga! länge sen det var så roligt och rida!
sen drog jag med Lina till gymmet, vi körde på bra nog och på kvällen blev det fest i rönnåsen.
brukar inte festa mycket i ockelbo men den där festen var faktiskt riktigt rolig!
vi drog dit med taxi vid elva halv tolv (blev ganska sent eftersom vi inte tänkt åka först). men ångrar absolut inte att jag hänka endå, mysigt som fasen däruppe! dansade loss några timmar sen skjutsade Tom hem oss (:

söndagen var seg, vi var ut en sväng, åkte lite skoter och grillade korv. sen var jag upp till stallet och tog en ridtur lika roligt och mysigt som dagen innan! börjar kännas riktigt bra med tuffsen nu, han är hur duktig som helst och har än så länge inte hållt på och fjantat..

ikväll blir det första lektionen med honom också, på ridskolan. haha! ojoj. blir nog en jäkla upplevelse! tror hela släkten ska dit och kolla, blir nog lite nervöst eftersom varken hästen eller jag är speciellt tränade just nu. år och dar sedan jag red lektioner nu! fick min första häst när jag var 13år och sen dess har jag ridit hemma i skogen, tagit någon lektion ibland med sefton i åbyggeby men inge mer. ärligt, så är jag skit nervös!

dessutom ska jag till tandläkaren klockan vid 15.15, så blir nog lite stressigt sen eftersom lektionen börjar 17.30
gaaaaaaaash, helt pirrig i magen! fyfan. men köpt transport grejjer för 800 spänn nu så nu jävlar ska det bli av också.
fast den är inte bara ppirrig heller, hungrig som fasen också! får skylla mej själv som inte orkar ta mej ur sängen tidigare och käka frukost!


men men.

nu har vi naturkunskap, greeat.



önska mej lycka till ikväll nu fan!

puuussss

RSS 2.0